На хоризонта – Купа Славия

На хоризонта – Купа Славия

От 9-ти до 11-ти декември столичния басейн Диана отново ще ври и кипи с любимия спорт!
Шест отбора, три от които чуждестранни, ще премерят сили и ще излъчат носителя на купа Славия, и подгласниците му  в 15 спиращи дъха срещи!
Сръбският гранд Цървена звезда отложи гостуването си в София, имаме уверението на Марко Башич и компания, че ще са на линия пролетта, за следващата инициатива на белите. Поради тази причина КВТ Славия ще участва в надпреварата с два състава.
За наша радост друг сръбски отбор, шампионът от предишния турнир на Славия, мемориал „Мартин Киров“, Найс от град Ниш, Сърбия, отново е на линия! На представителите на страната, олимпийски шампион в този спорт им хареса да печелят в София, този път обаче надали ще им е токова лесно.
Цели два молдовски отбора, националната гарнитура на страната във възраст U17 и Делфин от Кишинеу ще вземат участие в турнира, а шампионът на България във възраст U15 от миналият сезон, Черно море Варна, вдига нивото още по-високо!
Както на всеки турнир, организиран от КВТ Славия, отново ще има видеоизлъчване в Youtube канала на отбора. Предвидени са индивидуални отличия за състезателите, изненади за публиката и за реферите, като тук е мястото да отбележим и впечатляващия съдийски състав, напълно отговарящ на очакваното ниво на турнира.
Във водната топка съперничеството е само във водата! Пример за това е договорката между двата клуба и родителите за настаняването на младежите от Ниш в домовете на състезателите на Славия. Купонът се очертава да е пълен, а повторението ще е в Ниш, при следващият турнир в басейн Чаир.