Мемориал Мартин Киров

Мемориал Мартин Киров

КВТ „Славия“ почита паметта на младия състезател и треньор Мартин Киров, трагично отишъл си от този свят през 2019 година, след падане при изкачване на връх Олимп в Гърция.
Мартин Киров ще бъде запомнен като един от най-добрите български играчи по водна топка от набор 1994 г. Два пъти игра на финали на европейско първенство за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с отбора на „Славия“ за 2010 г. В последните няколко години беше помощник треньор на Ангел Бенински в детските отбори на „белите“, като успоредно с това играеше успешно в мъжкия отбор на клуба.
Мартин е внук на Иван Ковачев – Дембо, голяма фигура в българската водна топка. Ковачев, също покойник, изведе през 1991 г. младежкия национален отбор до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ. Ковачев бе начело на тима на „Славия“ през 2010 година, когато мъжкият отбор спечели засега последния си трофей – Купата на България, а в състава тогава беше и 16-годишният му внук Мартин.
Станалият традиционен мемориал Мартин Киров, вече е с международно участие. Един от топ отборите на Балканският полуостров, Найс от град Ниш прие поканата на белите и ще вземе участие в надпреварата.
Отборите, които ще допълнят шестицата, освен домакините от Славия и Найс са ЦСКА от столицата, Аква спорт и Тича от Варна, както и набиращият скорост отбор на Ботев 2000 от Враца.
Домакините са се погрижили турнирът да бъде излъчван на живо в Youtube канала на Славия.
Амбициите на ръководството на Славия е турнирът да продължава да се развива и да разширява границите си, защото „Никой не умира истински, докато има живи, които го помнят!“.

Поклон пред светлата му памет!

Програма на турнира!