Славия с 3 от 6 на силен турнир в Сърбия

Славия с 3 от 6 на силен турнир в Сърбия

КВТ Славия представи с чест българската водна топка на турнир в Меката на този спорт – Сърбия. Младите слависти се класираха трети в група Б, в която бяха победителят в турнира, националния отбор на Казахстан U17, Цървена звезда от Сърбия, Апоел Парлам Звулин 2 от Израел, Шпандау от Германия и BWPF от Испания, което им позволи да играят мач за 5-тото място в турнира..
Белите започнаха турнира ударно, като още в първия кръг шокираха един от фаворитите в групата, многократните шампиони на Сърбия, Цървена звезда. В мач без много голове, Славия не позволи на именития си съперник да поведе нито веднъж и в крайна сметка спечели с 6:5 двубоя. Мачът беше изключително коректен, а въпреки загубата, състезателите от Белград подкрепяха гръмко Славия от трибуните във всеки мач до края на турнира! Както впрочем и родителите им!
Последваха победи в тежки мачове срещу Апоел Парлам Звулин и Шапндау Берлин, съответно с 10:8 и 8:6, като интересното е, че и двата тима са водени от сръбски специалисти.
В четвъртия кръг Славия загуби срещу победителите в турнира, националният отбор на Казахстан. Водени отново от сръбски треньор, Небойша Обрадович, отличаващи се със несравнима физика, казахите спечелиха с 10:4 срещу вече поизморените състезатели на Славия.
Натрупаната умора не позволи на играчите на треньорите Ангел Бенински и Сашо Спироски да се класират с една позиция по-напред в групата, отборът на BWPF беше съвсем по силите на белите.
В мача за 5-тото място в крайното класиранe,  Славия загуби и от домакините от Бечей със 7:12.
Така след 3 победи от 6 мача младите слависти се връщат от Сърбия с високо вдигнати глави. А само след седмица няколко от тях се завръщат на басейн 25 май, домът на Цървена звезда, за тренировки и мачове с един от най-успешните европейски отбори в този спорт!
Суперлативи за представянето си получи и българският съдия републиканска категория Георги Ангелов. След свирени 11 мача за три дни, съдия Ангелов трябваше да свири и финалния двубой, късния час на последния мач и дългият път до България не му позволиха да даде последния сигнал в този наситен с емоции турнир!
Равносметката: Славия не победи, но убеди всички, че водната топка в България не е causa perduta! А поканите за гостуване в Белград, Бечей и Атина от Марко Башич – Звезда, Горан Кръстоносич – ПВК Бечей и Янис Примпас – Панатинайкос, са повод за радост и обещание още запомнящи се турнири. В които, надяваме се, ще има и разширено българско участие!

Резултати на Славия:

Славия – Звезда 6:5
Славия – Апоел Парлам Звулин 10:8
Славия – Шпандау Берлин 8:6
Славия – НО Казахстан 4:10
Славия – BWPF 5:10
Славия – Бечей 7-12

Класиране I-ва шестица:

  1. Казахстан U17
  2. Барселонета
  3. Апоел ПЗ 1
  4. BWPF
  5. Бечей
  6. Славия